Så tycker energirådgivaren i Alingsås Kommun

Under Elens Dag den 23 januari bjöd vi in Energirådgivaren i Alingsås Kommun – Jonas Dahl, som föreläste om hur man kan påverka sin elanvändning och där igenom spara pengar. Vi är också glada att Jonas är kund hos oss på BestEl. Vi passade på att ställa några korta frågor till Jonas:

____________________________________

Kände du till ”Elens Dag” innan du fick frågan om att vara gästföreläsare hos oss?
Jag har hört någon nämna Elens Dag, men jag visst inte mycket om den innan nu.”

På vilket sätt tycker du att elen är värd en egen dag att uppmärksammas på?
”Vi har blivit vana vid att ha tillgång till el hela tiden så vi uppskattar det förmodligen inte fullt ut. Det är bara vid elavbrott man blir påmind om hur viktig elen är, men det sker så sällan, i alla fall för mig. Därför är det lätt att man tar elen som självklar. Det är många arbetstimmar och mycket material som ska till för att vi alla ska få det vi är vana vid: Ett fungerande samhälle och el i våra bostäder”.

Vilken el pryl skulle du inte klara dig utan?
”Det finns många elprylar jag inte vill vara utan, men en pryl som jag använder ofta och uppskattar är ett infällt USB-vägguttag i köket. Den laddar mobilerna snabbare och vi slipper ha vägguttagen blockerade av laddare för olika mobiler. Kanongrej som kostar ett par hundralappar plus installation”.

Tack Jonas för en trevlig pratstund och för att du tog dig tiden att komma hit och informera våra kunder på Elens Dag.

Har du frågor rörande energi och klimat kan du kontakta Jonas på: 0322 – 61 61 47

Läs mer på Alingsås Kommuns hemsida

Föreläsning4

23 februari 2017
← Se fler inlägg