På besök hos klass 2-3 i Magra skola

Magra skola anv. klass 3

På morgonen idag besökte vi på BestEl tillsammans med Bjärke Energi klass 2-3 i Magra Skola. Det har blivit en tradition att i samband med Elens Dag besöka skolor i vårt lokalområde för att uppmärksamma allt som elen gör för oss i vardagen samt att belysa hur det kan vara på andra ställen i världen där det inte finns tillgång till el.

Det var ett mycket nyfiket gäng med 9-10 åringar som mötte oss på morgonen när vi kom till skolan och flera av barnen hade många frågor kring det här med el och hur det fungerar.

Vi berättade också om den ideella organisationen #GiveWatts som arbetar med att förse skolbarn på Kenyas landsbygd med ren energi i form av solcellslampor som laddas på dagen i solljuset. Solcellslampan gör att barnen kan göra sina läxor i det starka skenet när mörkret har lagt sig.

Barnen i klass 2-3 fick berätta om vad de drömmer om att bli när de blir stora. Det var allt från fotbollsmålvakt till designer. Gemensamt för alla drömmar är att man behöver arbeta hårt och göra sina läxor. Barnen på Kenyas landsbygd har inte samma förutsättningar att nå sina drömmar då det är svårt att göra sina läxor i det svaga skenet från en fotogenlampa som dessutom skadar lungorna. Det är inte hellre lätt att göra sina läxor över en öppen eld där läxorna ibland fattar eld och brinner upp.

Alla barnen i klassen var överens om att de ville hjälpa barnen på Kenyas landsbygd att nå sina drömmar. De fick därför i uppgift från BestEl och Bjärke Energi att rita det bästa de vet att göra med hjälp av el. Som tack för hjälpen skänker BestEl några stycken solcellslampor till GiveWatts fantastiska projekt i Kenya.

Innan vi lämnade klassen delades reflexvästar och boken ”Amanda undrar över el” ut.

Tusen tack till klassen för att vi fick komma!
Det är så inspirerande för oss att arbeta med så fina och nyfikna barn.

26 januari 2017
← Se fler inlägg