Kommer din el från sol, vind och vatten?

Solar panel on a red roof

Nu är det enklare än någonsin att veta var din el kommer ifrån.  Här är elbolaget som garanterar sina kunder el från 100 procent förnybara energikällor.  – Det finns ett stort prisfokus på marknaden i dag och många tänker inte på var elen kommer ifrån, säger Sigvard Krantz, vd på BestEl. 

Det är inte alltid lätt att välja bland alla elbolag. Och är du dessutom intresserad av ett alternativ som är skonsamt mot miljön kan valet bli ännu svårare.

– På landsbygden finns ett stort intresset för att välja ett alternativ som är lokalt förankrat och det är för dessa kunder vi vill göra det enklare och erbjuda ett alternativ med 100 procent förnybara energikällor, säger Sigvard Krantz, vd på BestEl.

BestEls satsning ligger minst sagt rätt i tiden. Hela EU har som mål att ha 20 procent förnybar energi år 2020. Sverige ligger en bra bit över den siffran, mycket tack vara lokala intiativ och elbolag som väljer bort kol och andra fossila bränslen.

Vad är då förnybara energikällor? Enkelt förklarat är det energikällor som i princip inte kan ta slut och är bevisat skonsammare mot miljön än vissa fossila bränslen som kol och olja.  – Vi har valt att satsa på vatten- och vindkraftverk men också lokala solcellsproducenter. Det sistnämnda är särskilt intressant just nu. Vi har märkt av att det finns ett enormt intresse och jag tror att det kommer att bli vanligare med solceller på taken än odlingar i trädgården inom en snar framtid, säger Krantz.

Han förklarar att BestEls stora mål är att vara det självklara alternativet för den svenska landsbygden. Just nu har de kontor i Sollebrun, Vara och på Orust, men kunderna sträcker sig från Ystad till Haparanda.  – Vi jobbar hela tiden med våra kunder för att bevara närheten och den personliga servicen. För oss är det viktigt att behålla känslan av det lilla elbolaget med fötterna på jorden som har personlig kontakt med våra kunder, men också att stödja och arbeta tillsammans med lokala elproducenter. Det är de som skapar vår framtid.

En princip som företaget behållt sedan starten och som Sigvard Krantz är extra stolt över är att kunderna i princip aldrig behöver sitta i telefonkö när de ringer till BestEl.

– Vi är kundernas privata och personliga expertrådgivare. Vi vet vilka de är och de vilka vi är. Hos oss har du oftast kontakt med samma rådgivare under flera år, vilket minst sagt är unikt i den här branschen.

Vill du bli kontaktad av en personlig rådgivare? Klicka här (maila oss och ange namn och telefonnummer)
Vill du veta mer om oss? Klicka här
Våra elavtal

Vi som jobbar på BestEl:

bestelblahimmeltjejerna

8 oktober 2015
← Se fler inlägg