Klass 3 i Sollebrunns skola skänker ljus till Kenya

teckning

På Elens Dag den 23 januari var BestEl tillsammans med Bjärke Energi på besök i Sollebrunns skola och berättade för nyfikna barn i klass 3 om nyttan med elen för oss i Sverige. Vi passade samtidigt på att berätta om att många barn i världen inte har tillgång till el och har därför svårt att göra sina läxor. Att göra sina läxor ordentligt innebär att man har god chans att nå sina drömmar. Barnen i klass 3 hade drömmar om att bli allt från pilot till hästskötare.

Barnen fick i uppgift av oss att rita teckningen på temat ”Nyttan med el”. I dag var vi tillbaka i klassen för att kolla på alla fina teckningar. Som belöning för ett väl utförd uppdrag fick barnen ett diplom att hänga på väggen i klassrummet. Klassen fick också skänka en solcellslampa till ett skolbarn på Kenyas landsbygd. På så sätt hjälper klassen ett barn som lever utan el på Kenyas landsbygd att nå sina drömmar.

teckning1teckning2

teckning3

teckning4teckning5

6 februari 2015
← Se fler inlägg