Tack för att du släckte lampan!

Stort tack till alla er kunder som släckte under Earth Hour!

I år valde vi på BestEl i samarbete med Bjärke Energi, Västra Orusts Energitjänst samt Vara Energi att uppmärksamma att just tillgången till el är en mycket viktig faktor i vårt samhälle som vi sällan reflekterar över.
Visst tycker vi att elräkningen kan vara hög ibland, men de flesta av oss tänker inte över alla fördelar vi faktiskt får av elen: trygghet, bekvämlighet, ljus och varme!

1,3 miljarder människor på jorden har inte tillgång till el. Många av dem bor i Afrika och då bland annat på Kenyas landsbygd.

Den ideella organisationen GiveWatts arbetar där med att installera solcellslampor till familjerna. En solcellslampa gör enorm skillnad!

Utmaningen till dig var att släcka dina lampor under den aktuella timmen. Den uppmätta sänkningen i kWh gjordes om till pengar.

RESULTAT:
Det är svårt att uppvisa ett exakt resultat i mätningen. Vi anser dock att själva manifestationen som dels uppmärksammar klimatfrågan också visar på vikten av el, är mycket viktig.

Totalt med den minskning av elanvändning som uppmättes under den aktuella timmen så har BestEl och de tre nätbolagen valt att skjuta till en summa pengar.
Tillsamman med er kunder skänker vi 10 000 kronor till GiveWatts!

Detta ger hela 25 familjer på Kenyas landsbygd en ljusare och bekvämare vardag!

TACK FÖR DITT ENGAGEMANG!

https://www.youtube.com/watch?v=TiJrvjnQxUY

3 april 2014
← Se fler inlägg