Höga energipriser!

Sveriges elsituation ser idag ut att tänjas till bristningsgränsen, importen är blygsam då det är kallt i hela norden. De produktionsanläggningar som fungerar används fullt ut liksom den särskilda störningsreserv som Svenska Kraftnär disponerar. Elpriserna är skyhöga och även transportvägen fram till Dig som konsument, våra elnät, är mycket hårt belastade och det behövs inte mycket för att elförsörjningen i små eller stora områden kan kollapsa. Någon reserv om en stor kraftledning från Norrland drabbas av störning eller om ytterligare kärnkraftverk frå problem finns inte, då slocknar stora delar av landet.

Som konsument kan du bidra genom att inte onödigtvis använda t.e.x. tvättmaskin, torktumlare, diskmaskin, använda el som uppvärmning använd ved eller olja om du kan. Denna vädjan gäller hela fredagen men främst under förmiddagen.

Tillsammans kan många bäckar små bidra till att vi tillsammans klarar elförsörjningen.

8 januari 2010
← Se fler inlägg